top of page

Farmor Anna

Anna Johansson är en lite rund och glad 75 åring med barnasinnet kvar. Hon är änka efter sin man Albert. När Albert levde drev de en lanthandel i Skärstad där Albert körde ut varor till kunderna medan Anna tog hand om butiken. Efter Alberts död sålde Anna lanthandeln och flyttade tillsammans med katten Larsson till ett småstugeområde på Gräshagen i Jönköping för
att vara nära sin son och hans familj. Anna är en ganska vanlig dam som gärna umgås med väninnor, stickar och påtar i sin trädgård.
 Men... Det finns en hemlighet. Anna har en tidograf som gör det möjligt att resa i tiden. Tillsammans med barnbarnet Vincent utforskar de olika platser och får lära känna personer från förr. 

Vincent

Anna o Vincent.jpg

Vincent Johansson är 9 år och går i årskurs 3. Han bor med sin mamma Annika, pappa Patrik och storasyster Vilma i en villa på Torpa i Jönköping. Vincent är en nyfiken och sprallig liten kille med runda glasögon och fräknar på näsan. Han är med i scouterna och spelar lite fotboll med kompisar ibland men mest av allt gillar han att vara med sin farmor. Vincent går ofta hem till farmor efter skolan. Där finns katten Larsson och farmors tidograf.

bottom of page